Material per a unes Falles més sostenibles - Traca
570
single,single-post,postid-570,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Material per a unes Falles més sostenibles

materials-falles-sostenibles

Material per a unes Falles més sostenibles

La Universitat Politècnica de València (UPV) continua el seu projecte d’investigació per tal d’aconseguir que la Cremà siga una celebració fallera més sostenible. Fa temps que experts treballen per trobar alternatives, com ara la palla d’arròs, que suposen un impacte mediambiental inferior als actuals materials utilitzats als ninots de falla. La idea és trobar materials reciclats que oferisquen una estructura ferma i resistent, però reduïsquen els riscos de contaminació a l’hora de la combustió.

Els investigadors del projecte han rebut esta setmana la visita de l’equip municipal, format per l’alcalde, Joan Ribó, i els consellers de Cultura Festiva, Pere Fuset, i de Conservació d’Àrees Naturals, Sergi Campillo, per tal de mostrar el seu interés i suport als avanços de l’estudi.

Una cremà més neta i igual d’espectacular

El propi Ajuntament de València vol actuar com a impulsor d’esta evolució, i els representants han manifestant la seua voluntat perquè el monument municipal per a les pròximes Falles 2017 ja incloga peces d’este material. L’objectiu és que la Falla de l’Ajuntament arribe a ser construïda íntegra en materials que no perjudiquen el medi ambient.

L’estudi no només planteja un canvi en els materials, sinó en la producció dels ninots. El projecte investiga l’adopció de noves tecnologies com la impressió 3D per renovar per complet com està concebuda ara la falla però no perdre l’essència tradicional. Amb una adaptació en materials i tècniques, la Cremà continuaria sent un acte solemne i espectacular, a la vegada que es regularia l’impacte que les Falles provoquen en l’entorn.

*Imatge: Official Press

No Comments

Post A Comment